Подготовка за вътрешно боядисване на стените

Как да се подготвим за боядисване и ремонт

За да бъде успешно всяко едно начинание, в никакъв случай не трябва да подминавате старателната подготовка. Особено преди боядисване и ремонт, няма нищо по – лошо от това да прескочите предварителните дейности, само защото не ви се занимава или не сте в настроение.

Отдавна открита истина е, че работата върви по – бързо и лесно, ако предварително сте се погрижили да изготвите подробен контролен списък. Това е особено вярно за вътрешното боядисване, където всяко недоглеждане може да ни изиграе лоша шега. Много хора изпадат в паника само при мисълта, че ще правят ремонт и претупват задължителната подготовка.

Наистина, основната отговорност за доброто боядисване остава в ръцете на майстора, но за да бъдете доволни от крайния резултат, първо е необходимо да изясните сами за себе си какво точно искате и какви са вашите очаквания. За да ви разберат напълно, изложете изискванията си кратко и ясно. Преди ремонт ваше задължение е да разчистите терена и да определите зоните, върху които трябва да се работи.

За да превърнете вътрешното боядисване и ремонт в приятна задача, определете ясно с какво разполагате и как да го постигнете.

Пари

Оценете правилно личния си бюджет за боядисване и ремонт. Често хората допускат грешка при предварителните сметки и после изпадат в затруднение. Уточнете с професионалистите какви материали трябва да се закупят и каква е приблизителната им стойност. Не настоявайте излишно да ви правят отстъпки, понеже по този начин ще възбудите недоверие.

Материали

Препоръчително е да използвате качествени продукти при ремонт. Ако направите компромис в материалите няма да спестите толкова много пари, но резултатът ще бъде в пъти по – лош. Допитайте се до вашата строителна фирма и потърсете съвет от майсторите, коя боя би била най – подходяща за вас.

Мебелите

Преди боядисване преместете мебелите далеч от стените на стаята и покрийте всичко с найлон, мушама или стар плат, не забравяйте да махнете любимите си картини и фотографии. Ако ще се прави основен ремонт на тавана, помолете строителите да демонтират осветителните тела или поне ги опаковайте по най – добрия начин.

Децата

Всички малки деца са запалени художници и те особено много се впечатляват по време на боядисване. Докато трае вътрешният ремонт, направете всичко възможно да ги държите настрани от кутиите с боя и толкова привлекателните инструменти на бояджията, тъй като само за миг ще сътворят своя шедьовър и ще се наложи да започнете отначало.

Довършителни дейности

След края на вътрешното боядисване, поне за 24 часа оставете прозорците отворени. Така ще се осигури добра вентилация на помещението и ще бъдат спазени технологичните изисквания за съхнене. Възможно най – бързо почистете падналите по земята капчици боя, защото после това става доста по – трудно.

БОЯДЖИЙСКИ УСЛУГИ089 861 75 95 или чрез ПИСМО

боядисване

Бояджийски услуги Плевен – вътрешно и външно боядисване