Избор на подходяща строителна фирма за ремонт

Съвети за правилен избор на бригада за ремонт

За да сме щастливи в собствения си дом, той трябва да бъде поддържан и периодично да му се прави ремонт. Това е необходимо и важно не само заради естетиката, но и заради здравето на цялото семейство. Олющените и надупчени стени, прогнилите прозорци и влагата в помещенията са повече от ясен признак, че трябва да предприемем ефективни мерки, за да се предпазим от реално сериозни проблеми.

Ако самите ние не сме професионалисти, при решение да правим ремонт се обръщаме за съдействие към строителна фирма. Истински опитните майстори не само няма да ви подведат, но и ще ви помогнат да вземете най – подходящото и изгодно от икономическа гледна точка решение.

Един от основните проблеми преди началото на ремонт е въпросът към коя строителна фирма да се обърнем. В днешно време вестниците и сайтовете с обяви за професионални услуги са пълни с хиляди предложения и доста лесно можем да попаднем на некоректни строители. Предлагаме на вашето внимание три полезни съвета, които ще ви помогнат да отсеете стойностните предложения на пазара.

Фирмена регистрация и документация

За да сме сигурни в своя избор, първото нещо което сме длъжни да направим преди планирания ремонт, е да намерим строителна фирма с изрядна регистрация и документация.

В България е широко разпространено схващането, че работата „на черно” е по – изгодна и ще ни помогне да спестим пари, но в действителност това отдавна не е така. Строителна фирма без документи няма да е в състояние да ви издаде нито удостоверение за извършения ремонт, нито документ за изискваната от закона техническа гаранция.

Напълно достатъчно е да дадем един – единствен пример. Нека си представим, че сме поръчали на добре известния в квартала бай Пешо да ни смени стария прозорец с модерна ПВЦ дограма. Наистина, човекът има чудесна репутация, свършва работата на пръв поглед перфектно и в срок. Спестяваме 50 лева и оставаме доволни, но се оказва, че той няма строителна фирма и не може да ни издаде гаранция.

След няколко дни силна буря събаря новата дограма върху автомобила на съседа и тогава щетите ще плащаме ние. Защото по никакъв начин не можем да докажем, че именно бай Пешо е ремонтирал у нас и той носи цялата отговорност за несръчно поставения прозорец. Препоръчително е да не си правите експерименти в подобни ситуации, особено когато се отнася за толкова сериозни неща като строителство и ремонт.

Техническа обезпеченост

Когато се пазарите с представител на строителна фирма за предстоящия в дома ви ремонт, винаги обръщайте внимание и питайте дали бригадата разполага с необходимата техника за строителни дейности. Ако компанията не е достатъчно обезпечена с технически средства и инструменти, това може да доведе до некачествена изработка, забавяне във времето или ненужно оскъпяване.

Офертата

Преди да се консултирате със строителна фирма, първо трябва да оцените бюджета за предстоящия ремонт и да прецените силите си. Преди всичко си спомнете старата поговорка, че евтиното излиза скъпо. Разговаряйте с представител на компанията и намерете начин да стигнете до споразумение. Направете всичко възможно, за да си договорите рентабилни цени, от които и двете страни ще останат доволни.

Илстрой 2008 ЕООД – Плевен предлага пълната гама услуги за строителство и ремонт. На всички наши клиенти гарантираме сериозно отношение, коректност и готовност да си бъдем взаимно полезни.

Ако имате нужда от ремонт или всякакви други строителни дейности позвънете на 089 861 75 95 или ни пишете чрез контактната форма

строителни услуги плевен

Строителни фирми Плевен – Илстрой 2008 ЕООД