Практически съвети за ремонт на спалня

Как да извлечем максимума при ремонт на спалня

Спалното помещение е вашето лично светилище. Излишно е да споменаваме, че именно тази зона на жилището използваме за почивка и зареждане с нови сили, за обмисляне на бъдещите планове или за частен разговор с близък човек. За да се чувстваме добре в собствената си спалня, е задължително да си осигурим максимален комфорт.

В тази статия ще ви дадем някои основни насоки за ремонт на спалня, които се надяваме да ви бъдат полезни. Използвайте тези идеи като изходна точка, която ще ви помогне да развиете свой собствен уникален стил.

Идеи за малка спалня

Ако вашата стая за отдих е малка, има няколко изпитани техники за увеличаване на свободната площ. Когато планирате ремонтните дейности на вашата спалня, не пропускайте всеки един шанс за осигуряване на повече пространство. Това става чрез вграждане на шкафове или гардероби във всяка една свободна ниша, независимо от нейния размер. Също така е особено удачно леглото да разполага с вграден скрин за съхранение на вещи, който обичайно се намира под него.

При ремонт е добре да помислите и кои цветове са най – подходящи за вас. За малък салон специалистите по интериорен дизайн препоръчват стените и мебелите от дърво да са в меки пастелни тонове, съчетани със светли завеси и мека мебел в още по – бледи нюанси.

Преди декорацията на стените, фокусирайте вниманието си към един основен цвят или шарка. Например едната стена може да е декорирана смело с шарени тапети, а срещуположната да е с гладко боядисани стени и луксозни завеси. Не е за препоръчване да имплементирате силно контрастиращи елементи, защото това ще ви натовари излишно. Помнете, че все пак всичко в стаята за сън е допълнение към леглото.

Не се страхувайте да експериментирате, използвайки различни стилове, материи и предмети. Най – важно от всичко е да сте доволни от предварително планирания ремонт на спалня и да се чувствате уютно в собственото си легло.

Идеи за голяма спалня

Голямото помещение определено дава много повече възможности. При ремонт тук смело съчетавайте силно контрастиращи текстури като тухла, дърво, сатен, вълна и кожа, защото обширната площ има достатъчно въздух, за да ги поеме.

Отлична идея е комбинацията на мебели от тъмно дърво с по – светли тонове, акцентиращи върху лилаво, червено или розово. Представете си колко красиво ще изглеждат масивна конструкция от орех или абанос с канапе от кожа в нежен пастелен тон.

Когато правите ремонт на спалня, добре е да предвидите и обособяването на различни области в стаята. Това например може да бъдат кът за обличане, слушане на музика, личен тоалет и така нататък. Имате възможност смело да развихрите фантазията си, защото тук ограничения на практика няма.

Ако стаята е тъмна

При ремонт на спалня, тъмната стая може да осветите с боядисани в бледи цветове стени или тапети. Направете всичко възможно да си осигурите мебели в светли цветове, избягвайте легла със солидни и големи рамки. В този случай е добре завивките да са от лъскав, рефлектиращ плат. Също така добър вариант е да сложите повече огледала по стените, които ще максимизират светлината в стаята.

В заключение можем да кажем, че когато започнете ремонти на вашата спалня, първо задължително трябва да съставите план за действие. Ако трябва измерете точните размери на пода и стените, след което обмислете от какво наистина има нужда. Не забравяйте, че вашето мнение е най – ценно от всичко, защото то следва вашия начин на живот.

За допълнителни идеи, съвети и всякакъв ремонт, не се колебайте да ни потърсите чрез контактната форма или на телефон 089 861 75 95

Позвънете сега!

Ремонт на спалня

Ремонт на малка спалня – перфектно решение в светло